Solnes Båthavn

I forbindelse med oppgradering av Solnes Båthavn, har F-Tek montert bobleanlegg, vannanlegg og trukket kabler til strøm. Totalt 50 båtplasser blir nå en trygg helårshavn.

Oppussing av sjøhus

Ikke alle steder er like enkle å komme til med bil og materialer. Vi finner likevel løsning på det meste. Som her med en god nabo med traktor.Sjøhuset ble oppgradert med en ny vegg og ytterdør, og nytt vindu mot sjøen. Senere skal taket og de andre veggene byttes.

Fugle avvisere på høyhus

På signaturbygget på Kaldnes har vi montert fuglepigger rundt hele gesimsen. I tillegg har vi montert en avviser over løpekatt-skinnen som går rundt hele bygget  Alt arbeidet har foregått fra taket over 13. etasje.

Båtmotor-rens

Tilbakespyling av sjøvannsiden på kjølesystemet i båtmotorer

I løpet av noen år vil sjøvannsiden (slanger og varmevekslere) bli forurenset og etter hvert gro helt igjen slik at en mister vanngjennomstrømmingen og dermed ikke får kjølt motoren. Løsningen har tidligere vært å demontere kjølesystemet og legge delene i syrebad. Dette var en kostbar affære (ca. 25000,- for en Volvo D4 motor)F-Tek er forhandler og har utstyr til å tilbakespyle kjølesystemet med et spesialutviklet stoff som renser hele kjølesystemet  uten at noe i systemet tar skade og det foretas minimalt med demontering.
Resultatet er et helt rent system som fungerer som det skal.
På bildene ser vi tanken med ny væske, deretter tanken etter henholdsvis 1 time og 3 timer tilbakespyling.
De to nederste bildene viser en kanne med ny væske og en kanne med brukt væske.
Før tilbakespyling tålte denne motoren bare 10 minutter i marsjfart før den kokte. Etter tilbakespyling er det ikke antydning til temperaturøkning, selv etter flere timer i marsjfart.

 I følge Volvo Penta skal kjølesystemet på deres motorer renses hvert 5. år eller 1200 timer.

Snekkeroppdrag

Utbedre råteskader

Alle utebodene hadde råteskader på kledningen.Fjernet all råteskadet panel og satt opp ny.

Bytte vinduer

Dette huset hadde punkterte vinduer og råteskader i karnappet.Levert nye vinduer, etterisolert og tettet etter vanninntrenging

Nytt fundament

Deler av hytta var fundamentert feil og hytta hadde sunket ned. Fjernet gammelt fundament, jekket hytta opp igjen og bygd nytt fundament i trykkimpregnert tre. 

Trapp i terrenget

Når terrenget vanskeliggjør passering er det på plass å få seg en trapp over hindringen. Laget av 6'' impregnert plank og felt sammen. Festet til underlaget med søylefester

Rehabilitering

Hva skjuler seg under overflaten?

Eldre hus kan gi oss overraskelser. Kunden ønsket å få fjernet litt svikt i deler av gulvet og å få lagt laminatgulv med varme i. Årsaken til svikten var at bjelkelaget fra 1800-talletvar oppspist av larver eller biller. Alt gammelt trevirke ble fjernet, montert nytt bjelkelag, isolasjon og til slutt kom varmefolie og laminat på plass.
Ny kjøkkeninnredning og ny laminat på kjøkkengulvet.